Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Pre médiá

Paritné doložky v zmluvách OTA sa v roku 2015 začali odstraňovať

(5.1.2016) Brusel - 5. január 2016 - HOTREC, zastrešujúca európska asociácia hotelov, reštaurácií a kaviarní, víta rozhodnutie nemeckého dozorného úradu nad súťažami (Spolkový kartelový úrad) z 23. decembra 2015, ktorým sa v Nemecku zakazujú tzv. obmedzujúce paritné doložky, ktoré Booking.com používa v celej Európe pre hotely. Toto rozhodnutie predstavuje ďalší sľubný míľnik v online distribúcii a uspokojivé uzavretie problematiky za rok 2015.

Európske spoločenstvo pohostinstiev spúšťa kampaň "BOOK DIRECT"

Hotely v Európe spustili kampaň "REZERVOVAŤ PRIAMO"

(15.12.2015) Zväz hotelov a reštaurácii SR spolu s ostatnými členmi európskych pohostinstiev a organizáciou HOTREC - zastrešujúcou európske hotely a reštaurácie so sídlom v Bruseli, spustili kampaň „Rezervovať priamo“. Cieľom je zvýšiť povedomie o výhodách priameho kontaktu hosťa s hotelom či reštauráciou. 

Hotelieri vyzývajú politikov k podpore cestovného ruchu

(23.10.2015) Počas Jesenného stretnutia hotelierov 21. 10. 2015 v Bešeňovej prebehla debata so zástupcami politických strán, ktoré podľa aktuálnych prieskumov majú šancu dostať sa v budúcoročných voľbách do parlamentu. Zväz hotelov a reštaurácií SR prítomným politikom predstavil 9 priorít na zvýšenie konkurencieschopnosti slovenského cestovného ruchu, ktoré môžu priniesť nové pracovné miesta a zabezpečiť ďalší rozvoj regiónov. 

 

Znižovanie sadzby DPH na základné potraviny zaplatia reštaurácie

(5.10.2015) Znižovanie sadzby DPH na potraviny je potešiteľná správa, ktorú určite ako bežní spotrebitelia vítame. Čo nás však ako podnikateľov v stravovacích službách naopak neteší, je skutočnosť, že toto zníženie sa žiadnym spôsobom nepremietne do predajných cien v reštauráciách a iných stravovacích zariadeniach. Práve naopak, podnikateľov v tomto sektore zníženie sadzby DPH naopak zaťaží. Nižšia sadzba DPH pri nákupe znamená pre stravovacie zariadenia zvýšenie odvodu dane z pridanej hodnoty.

Prečo má zoznam alergénov dominovať jedálnemu lístku?

(17.7.2015) Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky svojim regionálnym úradom zaslal koncom mája usmernenie, že číselné označenie alergénov v jedálnom lístku číslom pri konkrétnom pokrme nie je podľa neho dostačujúce. Ľahko sa tak môže stať, že zoznam alergénov bude dlhší ako samotný názov jedla.

 

waiter-1497281

 

 

Aké výhody prináša duálne vzdelávanie a o čo vlastne ide? 

  

Prečítajte si viac. 

 

Radi Vám poradíme osobne.