TS: Jesenné stretnutie hotelierov a HORECA konferencia 2017

\| Vytlačiť \|

(8.11.2017) Pravidelné podujatie Jesenné stretnutie hotelierov, ktorého súčasťou bola odborná HORECA konferencia (hotelierstvo, reštaurácie a cestovný ruch): Bezpečnosť a kvalita v hoteloch a reštauráciách sa konala v dňoch 6. - 8. novembra 2017 v Hoteli Grand**** v Jasnej.

Odborníci hovorili o horúcej téme bezpečnosti a kvalite surovín i  jedál v hoteloch a reštauráciách. Odborník v potravinárstve Miroslav Spišiak objasnil, že v slovenskom výrobku musí byť aspoň 75 percent slovenských surovín. Už 96 slovenských spoločností a 746 výrobkov má značku SK – záruku kvality. Predstaviteľka Úradu verejného zdravotníctva Iveta Trusková zdôraznila najmä vysledovateľnosť potravín a vo svojej prezentácii uviedla príklady pre označovanie mäsa, vajec i cukrárenských výrobkov. 

Počas Jesenného stretnutia hotelierov 2017 zasadalo aj Valné zhromaždenie Zväzu hotelov a reštaurácií SR, na ktorom jeho prezident Tomáš Ondrčka hovoril o prioritách zväzu.

Súčasťou slávnostného programu v utorok večer bolo vyhlásenie víťaza Hotelier roka za rok 2017, z troch finalistov vyberala verejnosť tajným hlasovaním, do ktorého sa zapojilo zhruba 1700 ľudí. Titul Hotelier roka získala Sylvia Holopová, riaditeľka Boutique Hotel Hviezdoslav.

Zaujímavou témou druhého dňa konferencie bola prezentácia nového fenoménu v ubytovaní – zdieľanej ekonomiky, na ktorej fungovanie boli viaceré, aj protichodné názory prevádzkovateľov ubytovacích i stravovacích služieb.

Počas troch dní HORECA konferencie a Jesenného stretnutia hotelierov sa zišlo viac ako 180 účastníkov, 100 vystavovateľov zo 42 spoločností a firiem. Spolu s ostatnými pozvanými hosťami v Jasnej rokovalo počas troch dní asi 300 ľudí.

Čo je ZHR SR?

Zväz hotelov a reštaurácií SR je dobrovoľnou, nepolitickou, záujmovou a odbornou organizáciou, ktorej cieľom je obhajovať spoločné záujmy členských subjektov voči orgánom štátnej správy a iným organizáciám, zvyšovať ich profesionálnu prestíž, ovplyvňovať verejnú mienku a názory riadiacich orgánov cestovného ruchu v štátnej správe a samospráve na slovenské hotelierstvo, gastronómiu a cestovný ruch.

Tlačová správa na stiahnutie (.pdf)

Kontakt pre médiá:   

logo

Mgr. Marek Harbuľák

generálny manažér

Mobil: 0911 262 177

Tel./fax: 02 58 233 386

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.www.zhrsr.sk

\| Vytlačiť \|