Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Prezident Andrej Kiska: Služba hosťom má byť cťou

Takmer 250 hotelierov a odborníkov pôsobiacich v cestovnom ruchu sa 14. -15. októbra 2014 stretlo v Trenčianskych Tepliciach na jesennej konferencii Zväzu hotelov a reštaurácií SR, nad ktorou prevzal záštitu prezident SR Andrej Kiska.

DSC 0164 2V prvej panelovej diskusii pod moderátorskou taktovkou Mareka Harbuľáka, generálneho sekretára Zväzu hotelov a reštaurácií SR, rezonovali aktuálne problémy: vysoká nezamestnanosť verzus nedostatok kvalifikovaných zamestnancov v slovenských  hoteloch a reštauráciách a kvalita vzdelávania študentov hotelových škôl.

Úvodne slovo patrilo prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi, ktorý prijal hneď prvé pozvanie hotelierov na stretnutie a diskusiu o cestovnom ruchu. Ako uviedol v úvode, jeho prvým podnikateľským počinom bolo založenie cestovnej kancelárie. „Musíme vedieť krajinu predať v zahraničí. Dostať k nám turistov, no najmä ich nesklamať, aby sa opäť vrátili,“ zdôraznil A. Kiska. Pri tom je rozhodujúca kvalita personálu hotelov a reštaurácií, vrátane elementárneho úsmevu a prívetivej komunikácie. „Personál by mal mať na pamäti, že služba je cťou,“ podotkol prezident. Zároveň upozornil na nutnosť neustále inovovať, a že na Slovensku málo inovujeme: „Keď neinovuješ, neprežiješ.“ Nové nápady sa pritom presadzujú ťažko, no sú nevyhnutné. Inovovať však podľa prezidenta treba ešte keď sa darí, nie až keď ide podnikanie dole vodou. Pilierom úspechu v cestovnom ruchu je podľa neho aj spájanie sa v rámci regiónov, či lyžiarskych stredísk. Prezident SR v závere upozornil, že chce využiť aj nachádzajúce predsedníctvo Slovenska v EÚ na to, aby delegácie 28 členských štátov neskončili len v Bratislave, ale spoznali aj iné kúty Slovenska.

Celú tlačovú správu si pozrite tu. 

 

waiter-1497281

 

 

Aké výhody prináša duálne vzdelávanie a o čo vlastne ide? 

  

Prečítajte si viac. 

 

Radi Vám poradíme osobne.