Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Dodávateľ - VÍNO MATYŠÁK

O spoločnosti

Rodinné vinárstvo Matyšák bolo založené v roku 1991 a jeho zakladateľ Peter Matyšák ho vybudoval tak povediac od nuly. Pôvodné vinárstvo sídlilo v 300-ročnej budove v centre Pezinka, v ktorej sa 17MAT008 ZHR SR rodinadnes nachádza známa reštaurácia Vinum Galeria Bozen. Neustály nárast objemu výroby si vyžiadal väčšiu a modernejšiu prevádzku, a tak bolo v roku 2002 „na zelenej lúke“ v pezinskej časti Glejovka vybudované nové moderné vinárstvo. V roku 2006 v ňom pribudla samostatná pivnica na zrenie vína v dubových a v barikových sudoch. Víno Matyšák už viac ako dve desaťročia úspešne spolupracuje s poprednými pestovateľmi hrozna z Malokarpatskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, vďaka ktorým má dostatok suroviny na výrobu stabilného sortimentu vína a ďalších produktov. Objem produkcie dosahuje v súčasnosti takmer 2,5 milióna litrov ročne a počet zamestnancov dosahuje takmer dve stovky. 

 Naše produkty

17MAT008 ZHR SR pivnicaVíno sudové alebo fľaškové, tiché, sýtené alebo šumivé, prírodné sladké či fortifikované, z bohatej ponuky si vyberie každý. Aby boli uspokojené požiadavky všetkých zákazníkov, zbierka vín je rozdelená na niekoľko línií - Vinum Galeria Bozen, Prediction, Prestige a Limited Edition. V ponuke je aj víno portského typu – Portito a jemne sýtené víno Frizzante. Do stáleho sortimentu patrí aj 100 % hroznová šťava v bielom alebo červenom variante.

Destiláty sú doplnkovým sortimentom a zároveň pýchou vinárstva Matyšák. Samotná destilácia prebieha v pálenici v Jelšovciach, surovina pre vínne destiláty pochádza z vinárstva. Grapenka je destilát z matolinových výliskov vyrobený v štýle talianskej grappy, brandy je tradične vyrábané v dvoch kategóriách – V.S.O.P. a X.O. Okrem ovocných a vínnych destilátov sa vinárstvo pýši likérmi a netradičným produktom – orechovicou.

Mäsové výrobky a delikatesy od Matyšáka sú vyrobené z mäsa, ktoré vyberá osobne Peter Matyšák na slovenských farmách. Okrem tradičných slovenských špecialít sú v ponuke aj výrobky inšpirované zahraničnou kuchyňou, napr. prosciutto, bresaola, carpaccio, mortadella či leberkäse.

Zeleninu, bylinky a ovocie pre potreby reštaurácií si spoločnosť Matyšák pestuje vo vlastnej eko záhradke, ktorá je situovaná v areáli vinárstva v Pezinku.

Tradičné pekárenské výrobky, chlieb a pečivo sú vyrábané vo vlastnej pekárni a rovnako sú interne distribuované do vlastných reštauračných zariadení.

Naše prevádzky

Hotel Matyšák sa nachádza neďaleko historického centra Bratislavy v blízkosti Hlavnej železničnej stanice. Jeho súčasťou sú jedinečná vínna reštaurácia a unikátna archívna vínna pivnica.

17MAT008 ZHR SR arealTá pojme približne 45-tisíc fliaš archívnych vín vlastnej produkcie od roku 1994, čím sa radí sa medzi najväčšie v strednej a východnej Európe.

Reštaurácia Vinum Galeria Bozen v Pezinku, ľudovo nazývaná aj „U Matyšáka“, sa nachádza v historickom centre tohto vinárskeho mestečka. Orientuje sa najmä na slovenskú kuchyňu v modernom poňatí, no nebráni sa ani inšpiráciám zo zahraničia.

Samoobslužná reštaurácia v poliklinike na bratislavských Kramároch ponúka široký výber studených a teplých jedál, snack bar a nealkoholické nápoje.

Ocenenia

17MAT008 ZHR SR najlepsie vinarstvo

Vinárstvo Matyšák získalo doteraz množstvo ocenení z profesionálnych súťaží na Slovensku a po celom svete.

Významné je každé ocenenie, zvlášť hodnotné sú však tie zo súťaží v Madride, Štrasburgu, Paríži, Montreale a z mnohých iných svetových výstav.

V roku 2009 získalo Vinárstvo Matyšák titul pre najúspešnejšie vinárstvo roka.

V rokoch 2014 a 2016 získala ocenenie Vinárstvo roka.

 

 

 

VÍNO MATYŠÁK

 

JUDr.Peter Jakušík

obchodný riaditeľ

+421 905 228 026

jakusik@vinomatysak.sk

 

Víno Matyšák, s.r.o.
Holubyho 85,
902 01 Pezinok


www.vinomatysak.sk