Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Tatarák

Tatarák sa stále teší obľube Slovákov a je vyhľadávanou špecialitou aj u zahraničných návštevníkov. Potvrdzuje to množstvo reakcií ľudí aj z radov politikov či zástupcov inštitúcií a orgánov kontroly. Tak prečo si ho nemôžme legálne objednať v slovenských reštauráciách?

Európske fórum cestovného ruchu reaguje na bezpečnosť aj fenomén digitalizácie v odvetví

Bratislava (11. októbra 2016) – Bratislava sa stala dejiskom najvýznamnejšieho európskeho podujatia v oblasti cestovného ruchu. V rámci predsedníctva SR v Rade EÚ hostí 15. ročník Európskeho fóra cestovného ruchu (ETF), ktoré sa sústreďuje na najnovšie trendy a výzvy v oblasti cestovného ruchu.

Jesenné stretnutie 2016 a HORECA konferencia v Tatrách

Profesionál v hotelierstve a gastronómii je témou stretnutia a konferencie vo Vysokých Tatrách. Dnešné predpoludnie bolo venované predovšetkým členom Zväzu hotelov a reštaurácií  SR. Podujatie v priestoroch Grand Hotela Bellevue otvoril prezident ZHR SR  Patrik Bočkay. Prejavom generálnej riaditeľky sekcie cestovného ruchu na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR  Ivany Magátovej pokračoval  úvod konferencie.  Okrem iného uviedla fakty o aktuálne najväčšom probléme segmentu HoReCa, ktorým je nedostatok kvalifikovaných zamestnancov i zamestnancov vôbec. Pritom počet absolventov z odborných škôl pre hotely a reštaurácie je dostatočný, keď ročne vychádza zo škôl  6-6,5 tisíc absolventov, ale len veľmi málo z nich začne pracovať v oblasti cestovného ruchu.

 

waiter-1497281

 

 

Aké výhody prináša duálne vzdelávanie a o čo vlastne ide? 

  

Prečítajte si viac. 

 

Radi Vám poradíme osobne.