Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Pre členov

Tatranské Jesenné stretnutie 2016 a konferencie HORECA zaujalo množstvom konkrétnych informácií a riešení

1. deň diskusiaNa utorkovom rokovaní  Jesenného stretnutia hotelierov 2016 a konferencii HORECA mali v podvečer výbornú odozvu skúsenosti kolegov v diskusnom paneli. Členov zväzu i ďalších účastníkov konferencie zaujali vlastnými riešeniami nedostatku pracovných síl, prístupu k manažovaniu zariadení, či návrhmi, ako si udržať zamestnancov. Zaujalo zamestnávanie dôchodcov, hľadanie pracovníkov medzi rodičmi zamestnancov, spolupráca nielen so strednými, ale dokonca so základnými školami.

Jesenné stretnutie 2016 a HORECA konferencia v Tatrách

Profesionál v hotelierstve a gastronómii je témou stretnutia a konferencie vo Vysokých Tatrách. Dnešné predpoludnie bolo venované predovšetkým členom Zväzu hotelov a reštaurácií  SR. Podujatie v priestoroch Grand Hotela Bellevue otvoril prezident ZHR SR  Patrik Bočkay. Prejavom generálnej riaditeľky sekcie cestovného ruchu na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR  Ivany Magátovej pokračoval  úvod konferencie.  Okrem iného uviedla fakty o aktuálne najväčšom probléme segmentu HoReCa, ktorým je nedostatok kvalifikovaných zamestnancov i zamestnancov vôbec. Pritom počet absolventov z odborných škôl pre hotely a reštaurácie je dostatočný, keď ročne vychádza zo škôl  6-6,5 tisíc absolventov, ale len veľmi málo z nich začne pracovať v oblasti cestovného ruchu.

Diskusia na tému cestovného ruchu v regiónoch v Teleregina

Členka predstavenstva a hotelierka roka za rok 2011 a 2014, Katarína Malová, zastupovala Zväz hotelov a reštaurácií SR v relácií STV Teleregina.

Diskusia na horúcu tému gastrolístkov

V diskusnom fóre Hospodárskych novín v utorok 27. septembra v hoteli Holiday Inn v Bratislave záujmy zväzu zastupoval náš generálny sekretár Marek Harbuľák.

 

waiter-1497281

 

 

Aké výhody prináša duálne vzdelávanie a o čo vlastne ide? 

  

Prečítajte si viac. 

 

Radi Vám poradíme osobne.