Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Zväz hotelov a reštaurácií SR dosiahol zmenu vyhlášky: Od dnešného dňa môže byť tatársky biftek oficiálne na jedálnom lístku

Novela vyhlášky, ktorá upravuje predaj tepelne neupraveného mäsa, začína platiť presne od dnešného dňa, od 1. júna 2017. Znamená to oficiálny návrat tatárskeho biftekuna jedálny lístok hotelov a reštaurácií.

Už vlani, v polovici decembri, sa na podnet zväzu konalo stretnutie zástupcov Zväzu hotelov a reštaurácií SR, Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov spolu s pracovníkmi Úradu verejného zdravotníctva SR a Ministerstva zdravotníctva SR, k možnosti prípravy „tataráku“ v stravovacích  prevádzkach. Hľadali sme také riešenie,  ktoré presne stanoví podmienky pre predaj tepelne nespracovaného mäsa v zariadeniach spoločného stravovania a podarilo sa nám to vďaka výbornej súčinnosti štátnych orgánov i nás, ako zástupcov branže.

Novelou vyhláškou sa zmenili aj podmienky a predaj steakov, či metóda sous vide, prijali sa  ďalšie zmeny v lehotách na uskladnenie hotových polotovarov, či pokrmov. Zväz hotelov a reštaurácii tieto podnety od svojich členov registroval a spracoval ich pri príprave novely.

Nová vyhláška prináša veľa pozitívnych zmien, avšak vzhľadom na povahu pokrmov aj sprísňuje požiadavky na použité suroviny. Sekretariát zväzu pre vás preto pripravuje odborný seminár k novej vyhláške na ktorom vás oboznámime so všetkými zmenami, a zároveň vám ponúkneme pripravenú príručku pre zapracovanie do vašich HACCP.

Vyhláška na stiahnutie (.pdf)

 

waiter-1497281

 

 

Aké výhody prináša duálne vzdelávanie a o čo vlastne ide? 

  

Prečítajte si viac. 

 

Radi Vám poradíme osobne.