Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

O kvalite potravín, ľudí i zdieľanej ekonomike

Jesenné stretnutie hotelierov...utorok 7.11 a streda 8.11

O potravinových škandáloch a ich dosah na reštauračné služby sa hovorilo v úvode popoludňajšieho rokovania Jesenného stretnutia hotelierov a HORECA konferencie 2017 v utorok. Svojimi názormi  zaujal odborník v potravinárstve Miroslav Spišiak, z odbornej stránky zhodnotila kvalitu potravín Iveta Trusková z Úradu verejného zdravotníctve SR, konkrétne skúsenosti prezentovala manažérka kvality spoločnosti METRO Jana Jančulová. Išlo o nosnú tému konferencie, ktorou bola Kvalita a bezpečnosť v hoteloch a reštauráciách. O kvalite, ale zamestnancov, sa hovorilo v ďalšom bloku aj o vývoji pracovného trhu.

Posledný blok utorkového večera bol už menej pracovný, pretože mikrofón odovzdal generálny manažér ZHR SR Marek Harbuľák moderátorovi Richardovi Vrablecovi. Ten nielen uviedol ešte niekoľkých rečníkov, ale v prvom rade sa ujal vyhlásenia výsledkov súťaže HOTELIER ROKA a to za rok 2017. Jesenné stretnutie 2017 oficiálne potvrdilo výsledky verejného hlasovania a 7. novembra 2017 slávnostne získala titul Hotelier roka Sylvia Holopová, riaditeľka, Boutique Hotel Hviezdoslav ****. Do súťaže sa zapojilo až 1 700 hlasujúcich – verejnosť, odborná verejnosť, členovia zväzu.

V utorok čakal hotelierov, vystavovateľov už len spoločenský program v klube Happy End s kapelou Replay Band. Viacerí účastníci stretnutí hotelierov a HORECA konferencie potvrdili, že  takúto zábavu na podujatí  ešte nezažili.

V stredu ráno sa však začala konferencia podľa plánu. Búrlivé reakcie na rôzne názory vyvolala prezentácia o zdieľanej ekonomike analytika INESS Róberta Chovanculiaka i prezidenta AHR ČR Václava Stáreka. Podľa Mareka Harbuľáka zámerom bolo vôbec prezentovať túto tému po prvý raz pred hoteliermi. Naspäť ku konkrétnym problémom a ich riešeniam sa účastníci dostali v prednáške o GDPR a ochrane informácií Rastislava Brenčiča z firmy 26HOUSE. O štatistikách STR prezentoval Jakub Klimczak.

Oficiálny trojdňový program Jesenného stretnutia hotelierov a HORECA konferencie 2017 skončil tombolou...

 

23376489 1973618152655498 4953255150937207261 n

Foto: Zľava - Tomáš Ondrčka, Sylvia Holopová, Rudolf Križan a Iveta Chovanová

 

waiter-1497281

 

 

Aké výhody prináša duálne vzdelávanie a o čo vlastne ide? 

  

Prečítajte si viac. 

 

Radi Vám poradíme osobne.