Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky

Staršie príspevky

Spoľahnite sa na profesionálov

Už 14 rokov ponúkame atraktívne, zmysluplné a rozumné riešenia v oblasti nealkoholických nápojov.

Sme priekopníci, inšpirujeme

Na slovenský trh sme priniesli originálny kanadský nápoj HOT APPLE® – Horúce jablko ®, ktorý sa v priebehu času stal populárnym a rešpektovaným horúcim nápojom nielen v gastronomickej branži. Úspech HOT APPLE ® dosiahnutý na Slovensku a v Čechách sa rozrastá aj do Európy, čo ako výhradný importér prijímame s potešením.

J. J. Darboven - "špecialisti na kávu"

Na ceste k pôžitku z chuti i vône šálky kávy, sú ľudia. Firma J.J. Darboven si uvedomuje zodpovednosť prameniacu zo spojenia tohto tradičného nápoja s nutnosťou prispôsobiť sa dnešnému svetu. Snaha byť stále lepší je cestou, na ktorej nám napomáha viac ako 140 rokov skúseností našej materskej firmy - J.J.Darboven GmbH z Hamburgu.

K veci - Služby a turizmus

Mag (FH) Radúz Dula a Ing. Zuzana Šedivá boli dňa 30.mája 2012 hosťami v relácii K veci v Slovenskom rozhlase. Diskusiu o kvalite služieb v našich hoteloch a reštauráciách si môžete vypočuť v archíve na uvedenom odkaze:

Alto Slovakia - spoľahlivý partner pre Vás

Alto slovakia Spoločnosť ALTO Slovakia® sa v oblasti informačných technológií špecializuje na informačné systémy pre hotely,reštaurácie a iné stravovacie zariadenia. Zaoberáme sa komplexnými riešeniami informačných systémov pre hotelové a reštauračné zariadenia.

Pre zákazníkov zabezpečujeme programové vybavenie a k nemu potrebné technické prostriedky. Okrem programového vybavenia poskytujeme aj poradenstvo, školenia zamestnancov, komplexný servis informačného systému a ostatné služby spojené s používaním výpočtovej techniky.

Banskobystrické memorandum ZHR SR o cestovnom ruchu na Slovensku

image1300dpiÚčastníci stretnutia vyjadrujú vážne znepokojenie v súvislosti s nedostatočným rozvojom cestovného ruchu na Slovensku od roku 1990. Predovšetkým  v  porovnaní so susednými konkurenčnými krajinami, ktoré dosiahli v rozvoji cestovného ruchu významné úspechy na európskom aj medzinárodnom trhu cestovného ruchu. Dnes tak už z pohľadu premrhaných príležitostí môžeme hovoriť o priamych aj nepriamych škodách v súvislosti s ich vplyvom na ekonomiku Slovenska.

ZHR SR prevzal post prezidenta Zväzu cestovného ruchu

Obaja pozitívne zhodnotili komunikáciu s novým vedením MDVRR SR a jeho sekciou cestovného ruchu. „Všetky návrhy brandže boli zapracované do prípravy Stratégie rozvoja cestovného ruchu na roky 2014-2020,“ hovorí Ing. S. Macko s dôvetkom, že medzirezortné pripomienkovanie môže tento optimizmus upevniť ale aj pokaziť. Väčšie rezervy konštatovalo Valné zhromaždenie v oblasti spolupráce so SACR.

Navarte si Kuriatko v kastrůlku

Ak sa budete čudovať tomuto jazykovednému hlavolamu, nuž ste na dobrej ceste. Aspoň tušíte, že kuriatko a kastrůlek akosi nepatria k sebe... gastronomicky áno, lingvistiky nie. Aby ste ale vedeli (a vaši kuchári, barmani, F&B manageri či prevádzkári tiež), ako sa prekladá ďalších 5 200 výrazov do češtiny a naopak, o to som sa snažila postarať česko-slovenským a slovensko-českým výkladovým slovníkom gastronómie.

Slovenské hotelierstvo nepotrebuje dotácie, ale racionálnu podporu

Cestovný ruch sa na hrubom domácom produkte podieľa necelými 2,5 percentami. Odborníci tvrdia, že rozumnými prioritami štátu by sa mohlo toto číslo výrazne zvýšiť. Ako na to, kde odkrývať rezervy a ako využívať tie dobré, silné stránky, rozmieňala na drobné októbrová Horeca konferencia a Jesenné stretnutie hotelierov ´12 v Bratislave. Zväz hotelov a reštaurácií SR si po štyroch rokoch opäť vybral hlavné mesto aj preto, aby to mali štátni kormidelníci cestovného ruchu blízko. Určite to bolo dobré rozhodnutie – súdiac podľa účasti štátneho tajomníka MDVaRR SR Františka Palka.

Falošná sviečková

Dňa 19.10.2012 priniesol prevádzkovateľ z Bratislavy vzorku mrazenej hovädzej sviečkovej 2/3 LBS v originálnom balení za účelom vyšetrenia - dôkaz bravčových proteínov. Laboratórnym vyšetrením ŠVPÚ Bratislava bol dňa 22.10.2012 vo vzorke ELISA testom zistený proteín bravčového mäsa, hovädzí proteín zistený nebol.

 

waiter-1497281

 

 

Aké výhody prináša duálne vzdelávanie a o čo vlastne ide? 

  

Prečítajte si viac. 

 

Radi Vám poradíme osobne.